RX-periment

Roestoratie

Bij het restaureren van uw klassieker komt u hoogstwaarschijnlijk roest tegen. Voor roest aan de onderzijde van uw auto kunt u gebruik maken van de producten van Caprotech. Caprotech biedt een complete lijn van producten aan die de bodem van uw auto ontroest en roestbestendig maakt. Alle Caprotech producten zijn op lijnolie gebaseerd en is daardoor zeer duurzaam. Alle Caprotech producten hebben een speciale functie en ze zijn nauw op elkaar afgestemd.

Caprotech RX 5 is bedoeld als voorbehandeling voor het roestige metaal.

Caprotech RX 7 biedt een optimale bescherming tegen roest in de holle ruimtes (zoals: kokerbalken en binnenkant van portieren).

Caprotech RX10 wordt gebruikt als eindafwerking en steenslagbescherming voor alle delen aan de onderzijde van de auto (zoals: bodem, kokerbalken, wielophanging). Met behulp van de Caprotech RX-serie kunt u uw klassieke of bijzondere auto optimaal beschermen tegen roest.

Om u te laten zien hoe u Caprotech gebruikt hebben wij een fotoreportage gemaakt van de restauratie van een draagarm. Deze draagarm hebben wij van de sloop (of autodemontagebedrijf zoals dat tegenwoordig zo mooi heet) gehaald en was in slechte staat. Beoordeelt u zelf het eindresultaat...

Benodigdheden:  
Een roestig stuk metaal, in dit geval een draagarm Een staalborstel
Caprotech RX 5 Verfafbijtmiddel (Snelontlakker)
Caprotech RX 10 Kwast

NB. De Caprotech behandelingen zijn met de kwast uitgevoerd. U kunt de Caprotech producten uiteraard ook spuiten. Zonodig kunt u Caprotech RX 7 en RX 10 verdunnen met Caprotech RX 5.

De Fotoreportage

Zo komt de draagarm van de sloop

Schoonmaken

Eerst wordt de draagarm ontdaan van vuiligheid en loszittende roest en verf.

Ontlakken

Daarna wordt er met behulp van de staalborstel en de snelontlakker de draagarm verder schoongemaakt. De draagarm roest daarna vrij snel weer aan. Wat u op de foto ziet is beginnende roest (vliegroest). Die beginnende roest verwijderen we niet! Deze roest zorgt voor een optimale hechting van de Caprotech RX 5. De Caprotech RX 5 trekt in de intermoleculaire ruimte van de roest.

Eerste laag RX 5

Nu is een laagje Caprotech RX 5 aangebracht. De Caprotech RX 5 neutraliseert de roest, en is zo dun dat het overal tussen kruipt. Laat het te behandelen onderdeel drogen alvorens een volgende laag wordt aangebracht.

 

 

Tweede laag RX 5

Een tweede laag Caprotech RX 5 zorgt voor een volledige penetratie van het metaal en roest. De tweede laag RX 5 is niet noodzakelijk maar verhoogt de kwaliteit van het eindresultaat. Materiaal dat volledig gedekt is door de Caprotech RX 5 vormt een optimale hechtlaag voor de Caprotech RX 10. Laat het te behandelen onderdeel drogen alvorens een volgende laag wordt aangebracht.

 

Eerste laag RX 10

Na de behandeling met Caprotech RX 5 kunnen we de draagarm voorzien van de Caprotech RX 10. Dat kan direct of na het aanbrengen van een tussenlaag. Deze tussenlaag bestaat uit een sterk verdunde Caprotech RX 10. De Caprotech RX 10 is verdund met de Caprotech RX 5. De verhouding is 1 op 1 (oftewel: 50% RX 10 en 50% RX5). Laat het te behandelen onderdeel drogen alvorens een volgende laag wordt aangebracht.

Eindafwerking

De eindafwerking gebeurt met Caprotech RX 10. Deze is vrij dik en om het kwasten te vergemakkelijken verdunnen we de Caprotech RX 10 met een paar procent RX 5 (maximaal 5%). De draagarm glimt weer als nieuw!

2001/2002/2003/2004

info@rustbuster.nl            0318-613233

WWW.RUSTBUSTER.NL