Rustbuster SALE, met hoge KORTINGEN

Pak die hoge kortingen mee!

0318 – 613 233

Druppellader van CTEK kopen bij de specialist

Wilt u graag een druppellader van hoogwaardige kwaliteit kopen? Bij Rustbuster vindt u een groot assortiment aan druppelladers van het merk CTEK. Deze laders staan bekend om hun hoge kwaliteit, omdat ze stof- en spatwaterdicht zijn. Voor het kopen van een uitstekende druppellader kunt u dan ook altijd bij ons in Veenendaal terecht.

Een druppellader kopen voor uw voertuig

Het gebeurt regelmatig dat de accu van een oldtimer, motor of camper na de winterstalling niet meer werkt. Opladen helpt dan niet meer. De accu verliest namelijk direct weer zijn spanning. Een nieuwe accu kopen is dan nog de enige oplossing. De correcte methode om dit te voorkomen, is het gebruik van een elektronische accu-conditioner. Dit is een geavanceerde druppellader die permanent op de accu kan worden aangesloten, de accu eerst volledig oplaadt en daarna druppelsgewijs bijlaadt. Door het kopen van een druppellader start uw auto na de winter weer als vanouds en is de levensduur van de accu vele malen langer.

Rustbuster levert de automatische druppelladers van CTEK. U vindt op deze pagina een overzicht van de verschillende modellen om de accu van uw motor, auto, camper of boot in optimale conditie te houden, ook als deze gedurende langere tijd niet wordt gebruikt. De garantie bij het kopen van een druppellader of een acculader van CTEK is vijf jaar.

Meerdere accu’s tegelijk laden

Het is niet mogelijk met één lader meerdere accu’s tegelijk op te laden. Het zonder meer parallel schakelen van accu’s (door beide pluspolen van de twee accu’s met elkaar te verbinden; idem voor de minpolen) kan schadelijk zijn voor de accu’s en/of de bekabeling door het ontstaan van zogenaamde vereveningsstromen.

Wat is Ah en hoe kunt u deze laden?

Ah staat voor ampère-uur. Dat wil zeggen dat een 70 Ah accu gedurende 70 uur een stroom van 1 ampère kan leveren of ook gedurende 10 uur een stroom van 7 ampère. Het opladen dient u normaliter met stroom te doen die circa 10% van de capaciteit is. Bijvoorbeeld een accu van 50 Ah moet u met een lader van ca. 5 ampère laden. Heel kritisch is dat overigens niet, maar zo heeft u heeft wel goed beeld. Wanneer u een druppellader gaat kopen, wordt bij de meeste laders aangegeven voor welke capaciteiten ze bedoeld zijn. Er bestaan ook snelladers, die meestal in garages worden gebruikt, waarmee de accu in circa 15 minuten kan worden geladen. Dat raden we voor normaal gebruik niet aan, omdat hiermee de levensduur van de accu negatief wordt beïnvloed. Bij Rustbuster heeft u een ruime keus aan CTEK-druppeladers.

Startstroom

Let op: een accu kan zeer hoge stroom leveren. Dat is ook nodig, want de startmotor trekt honderden ampères. Indien u per ongeluk kortsluiting maakt tussen de polen van een accu, kan er dus ook zo’n gevaarlijk hoge stroom gaan lopen. Schroevendraaiers, steeksleutels of ander Teng Tools-gereedschap smelt dan in uw handen. Tevens ontstaat er een vlamboog en kunnen er spetters in het rond vliegen. U dient dus altijd voorzichtig te zijn bij het sleutelen aan de accu! De veilige procedure is eerst de massaklem losmaken en dan pas de pluspool. Bij het aansluiten dus eerst de pluspool en dan de massa.

Bestel uw druppelader online

Dankzij ons ruime aanbod vindt u altijd wel een druppellader die voldoet aan uw wensen. Plaats uw bestelling voor 17.00 uur en u heeft uw product de volgende dag al in huis. Heeft u nog vragen voordat u een druppellader gaat kopen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op of bezoek onze winkel in Veenendaal en ervaar onze persoonlijke service. U bereikt ons telefonisch via 0318 – 613 233 of per e-mail naar info@rustbuster.nl. In ons assortiment vindt u ook diverse andere producten van hoogwaardige kwaliteit, zoals een compacte compressor.

3 reacties