Rustbuster SALE, met hoge KORTINGEN

Pak die hoge kortingen mee!

0318 – 613 233

Rustbuster zou Rustbuster niet zijn als er geen momentsleutels in het assortiment opgenomen waren. Momentsleutels zijn er in alle soorten en maten dat ze ook geschikt zijn voor het onderhoud aan bijvoorbeeld vrachtwagens (het zware werk). Bekijk de keuzes in de webshop.  Hieronder wordt meer uitleg verschaft over de werking en betrouwbaarheid van de momentsleutels van Rustbuster.

Bouten, moeren en schroeven met de juiste kracht vastzetten.

Elke mechanische verbinding met bouten, moeren en schroeven moet met de juiste hoeveelheid kracht worden vastgezet. Bij het aandraaien van bouten, moeren en schroeven ontstaan in het materiaal spanningen. Deze spanningen moeten hoog genoeg, maar ook weer niet te hoog zijn. Denk bijvoorbeeld aan wielmoeren of bouten in een cilinderkop. Te strak en de zaak gaat kapot, niet strak genoeg en de bouten werken zichzelf los. Dit betekent dat de kracht die op b.v. een ring- of steeksleutel moet worden uitgeoefend nauwkeurig bepaald moet worden. Op het gevoel gaat dat meestal verkeerd. We hebben dan vaak de neiging de bout of moer te strak aan te draaien. Dat kan je slechts enkele keren doen en dan is de bout/moer “doorgedraaid”. De oplossing is: gebruik het juiste aanhaalmoment met een draaimomentsleutel!

Het is niet mogelijk om een lijst te geven met veel voorkomende aanhaalmomenten, gekoppeld aan de maat bout of moer. Dit komt door het grote aantal variatiemogelijkheden in materialen voor zowel de bout/moer kwaliteit als het materiaal waarin of vastgeschroefd wordt.
Advies: probeer voor het desbetreffende object de opgave van de fabrikant te krijgen (werkplaatshandleidingen) en houdt deze waarden strikt aan!

Betrouwbaarheid van draaimomentsleutels

De praktijk heeft geleerd dat de goedkopere draaimomentsleutels niet altijd de juiste waarde geven. De sleutels van Kraftwerk en Teng Tools zijn geijkt en worden geleverd met een ijkingsrapport. Het is wel belangrijk de sleutel na gebruik weer te ontspannen om de kwaliteit van de sleutel te waarborgen.

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op of kom gerust langs. Wij staan u graag te woord om te vinden wat u zoekt. Hopelijk tot ziens!

4 reacties