Rustbuster SALE, met hoge KORTINGEN

Pak die hoge kortingen mee!

0318 – 613 233

Ferpox – 1 K epoxy-primer Vernieuwde samenstelling!

1-K Epoxy primer

Ferpox is een unieke 1 component epoxy-primer die zich bijzonder goed leent voor gebruik in de ‘roestoratie-werkplaats’.  Geen geknoei met aparte lak en verharder. Deze primer is op nu op nitro-basis (te verdunnen met thinner) en dus nog harder dan voorheen. Let op: de specificaties zijn enigszins gewijzigd; zo is Ferpox nu sneller uitgehard!

Algemeen

Ferpox is een 1-K (één component) epoxy-primer. Epoxy-primer is een bijzonder sterke en duurzaam grondering. In de industrie wordt epoxy-primer vaak gebruikt. Bij veel straalbedrijven kun je een laag epoxy-primer direct na het stralen laten aanbrengen. Meestal worden er 2-K producten (aparte lak en verharder) gebruikt die met de spuit worden verwerkt. Voor de hobbyist is dat lastig. Telkens als je iets wilt gronden moet je dan een hoeveelheid lak en verharder mengen die je direct moet opmaken. Eenmaal gemengd is het niet houdbaar.

Voor de hobbyist is deze 1-K primer dus handiger in het gebruik. Men kan dan ook met de kwast of roller kleinere plekjes direct van een goede roestwerende grondlaag voorzien.

Drogingstijd en verbruik

De droogtijd is afhankelijk van de temperatuur. Bij 20° C is Ferpox stofdroog na circa 30 minuten, na 60 minuten plakt het niet meer. Na 6 uur is de Ferpox overschilderbaar. Deze primer is na 24 uur volledig uitgehard en kan dan nat geschuurd worden.

Het verbruik van Ferpox ligt op 1 Kg voor 5 tot 7 m² (afhankelijk van de laagdikte).

Technisch

FERPOX is een 1 – K Epoxy-primer op nitro-basis, vrij van lood en chromaten. Het kan overal worden gebruikt waar zware belasting aan de het materiaal worden gesteld. Ferpox kan worden overgeschilderd met vrijwel alle 1-K en 2-K verven en lakken. U dient dan wel de primer volledig te laten uitharden (24 uur bij ten minste 20° C) en daarna nat te schuren.

Bij gebruik van 2-K lakken mag de laagdikte maximaal 15 micron (0,15 mm) bedragen. Het is altijd raadzaam om eerst een proef te nemen.

Ferpox is basaltgrijs (~ RAL 7012) en heeft een zijdeglans. FERPOX wordt extreem hard en vormt een duurzame beschermlaag voor alle soorten metaal. Ferpox is temperatuurbestendig van -40° tot +250° C. Bij hoge temperaturen kan echter verkleuring optreden.

Gebruik

FERPOX kan met de kwast, roller of verfspuit worden opgebracht. Bij gebruik van de verfspuit kan ter verdunning maximaal 10% nitro-verdunning worden bijgemengd. Er dient een sproeier 1,5 te worden gebruikt bij een luchtdruk van 2 tot 4 bar.

Uitsluitend nitro-verdunner (thinner) gebruiken!

De normale laagdikte ligt tussen de 80 en 110 micron in natte toestand welke overeenkomt met circa 50 tot 70 micron na droging.

Roestig metaal dient te worden voorbehandeld met Fertan roestoplosser.

Bewaren en gebruik

Ferpox mag niet bij temperaturen onder de 10° C worden gebruikt en moet vorstvrij worden bewaard. Ferpox heeft geen gevarenclassificatie maar is wel ontvlambaar. Uitsluitend in goed geventileerde ruimten verwerken. Ferpox is lang houdbaar.

Wij verstrekken deze informatie als service aan U. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. 
Disclaimer