Rustbuster SALE, met hoge KORTINGEN

Pak die hoge kortingen mee!

0318 – 613 233

Historie

Door: Jan-Willem Briër

In de jaren ’50 en ’60 bepaalden Volkswagens het straatbeeld in hoge mate. De wereld was toen eenvoudiger: VW had maar twee modellen. Dat waren de “Kever” en “Het Busje”. Mijn eerste echte kennismaking met een “busje” was op een rit naar het zomerkamp van onze jeugdclub. Hoogst illegaal met pakweg 10 kinderen in de laadruimte van een bestelbus. Zittend op kistjes want er zaten uiteraard geen banken in.

In 1976 kocht ik mijn eerste eigen busje, en daarop volgden nog een aantal anderen. Telkens als ze te slecht werden deed ik ze weer van de hand. Tot in 1996, toen kocht ik de groene 92-XD-07. Inmiddels waren VW busjes tot verzamelobjecten gepromoveerd. Deze bus was destijds al bijna 20 jaar oud en hier en daar een beetje roestig. Dat werd dus op z’n Engels gezegd een “Rust-bus”. En zo werd het bestrijden van deze roest het zogenaamde “rust-busting” en was ik dus de “Rustbuster”.

Van mijn hobby mijn werk gemaakt

Tijdens mijn zoektocht naar gereedschap en materiaal voor het werken aan deze bus kwam ik tot de ontdekking dat sommige producten aardig lastig te vinden waren. Toen ben ik het zelf gaan inkopen bij de groothandel en gaan aanbieden aan mijn mede knutselaars. Rustbuster leek me een pakkende naam voor deze activiteit en zo maakte ik in 2001 van mijn hobby mijn werk. Ik startte in een oude varkensloods maar wel direct met een eigen website. Later zijn we verhuisd naar onze huidige locatie aan de Wiltonstraat 21 in Veenendaal, kwam mijn zoon Marco aan boord van mijn bedrijf, breidden we ons online assortiment uit en gaan we via Facebook op leuke, informele wijze in gesprek met onze (potentiële) klanten

… en de Rust-bus?

Het onderhoud van de groene bus stond daarna op een iets lager pitje. De motor bouwde ik wel uit voor een grote revisie maar bleef door tijdgebrek lang náást, in plaats van ín de bus staan. Uiteindelijk heb ik de draad weer opgepakt en heb ik in 2016 de gereviseerde motor weer ingebouwd. Met het nodige werk aan de remmen, nieuwe banden en nieuw plaatwerk kreeg de 92-XD-07 in maart 2016 weer zijn felbegeerde APK. Inmiddels is de auto nagenoeg 40 jaar en kan hij voor de 2e keer tot “fiscale oldtimer” worden benoemd. Iets om trots op te zijn en om te koesteren. Want zonder dit “Busje” was er nu geen Rustbuster.

Pensioen !

15-12-2017

Na 17 jaar de “hoofd-rustbuster” te zijn geweest (ook wel bekend als de “head-buster”) is het tijd geworden het stokje door te geven aan een jongere generatie. Claudia Veenendaal zal vanaf 15 december “Rustbuster 2.0” vorm gaan geven. Inmiddels ben ik zelf de 65 ruim gepasseerd en dus al enige tijd een AOW-er die nog full-time werkte. In het komende jaar hoop ik dan ook meer tijd te hebben om met een eigen project aan het “rustbusten” te gaan. De resultaten daarvan komen ongetwijfeld op deze website te staan.

Rest mij nog al onze klanten in binnen- en buitenland te bedanken voor het in Rustbuster gestelde vertrouwen. Ik wens Claudia Veenendaal veel succes en zal haar zeker in de komende tijd nog met raad en daad terzijde staan.

Jan Willem Briër.

Rustbuster 2.0

Het belangrijkste doel van Rustbuster2.0  is het online aanbieden van kennis, gereedschappen en materialen voor autobedrijven, ZZP’er en de oldtimerhobbyist. Kwaliteit en service staan voorop, net als een gemakkelijk en begrijpelijk gebruik van de website en een zo duidelijk mogelijke informatievoorziening over de geboden producten en services. Daarnaast in de echte winkel het gevoerde assortiment en service persoonlijk beschikbaar hebben voor de klantenkring. Onder de namen IZY gas en IZY trade wordt een pakket gassen, materialen en gereedschappen aangeboden waarmee je als Particulier of (semi)professionele lasser veilig aan de hobby of klus kan werken. Het IZY assortiment omvat ook terras heaters en kachels. Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht om een propaangas vulstation toe te voegen aan de dienstverlening. Daarnaast zal het assortiment worden uitgebreid met materialen die gasfles en apparaat verbinden.

Over Claudia

Kort samengevat: Moeder van vier kinderen in de leeftijd tussen 19 en 23. Ondernemer met een passie voor auto’s en gas.Inspirerend en sociaal. Opgegroeid in Ederveen tussen de gasflessen. Bijna 20 jaar dealer in de autobranche. Ruime verkoopervaring en brede kennis van de gebruiksmogelijkheden van propaan. Daarnaast veel kennis van industriële gassen op het gebied van lassen.

Ik kijk er erg naar uit om met Rustbuster 2.0 aan de slag te gaan, het assortiment aan te passen aan uw wensen en een fijne winkelervaring te ontwikkelen, zowel aan de Wiltonstraat in Veenendaal als online. Ik ben erg blij dat ik in de komende tijd gebruik kan maken van de jarenlange ervaring van de ‘Head Buster’ Jan-Willem Briër waardoor zijn kennis voor de klanten beschikbaar blijft. Het interieur van de winkel zal een beetje aangepast worden en de online winkelervaring zal sterk verbeterd worden. Graag tot snel; in de winkel, online of aan de telefoon! De lasapparaten staan klaar om uitgeprobeerd te worden. Dat doen we natuurlijk onder het genot van een kopje koffie!