Slangen en koppelingen: EURO of ORION?

EURO of Orion?

Het aansluiten van assecoires op een compressor geschiedt met behulp van slangen en snelkoppelingen. De snelkoppeling maakt het probleemloos aan en afkoppelen van assecoires mogelijk terwijl de volle druk nog op de leiding staat. Er zit dus een automatisch werkende afsluiter in. Je kunt dat vergelijken met het bekende tuinslangensysteem. Denk er aan dat slangen en koppelingen geschikt moeten zijn voor persluchtsystemen. Tuinslangen zijn dat beslist niet!

Helaas zijn er meerdere niet uitwisselbare systemen in omloop. In de praktijk zijn dat meestal 'Orion' en 'Euro' (DIN) koppelingen. De compressoren en accesoires die Rustbuster levert zijn standaard voorzien van een Euro snelkoppeling maar deze kan zonodig worden uitgewisseld voor een Orion koppeling. Heel handig is natuurlijk ook een verloopstuk. Dat wil zeggen een kort stukje slang met een Euro koppeling aan de ene kant en een Orion koppeling aan de andere kant. Dan kun je elke accesoire probleemloos aansluiten.

Links: ORION koppeling   Rechts: Euro (Din) koppeling

Waarom liever Euro?

De Euro koppeling heeft een grotere inwendige diameter en laat dus een grotere luchtdoorstroming toe. Om die reden hebben wij besloten te standaardiseren op deze koppeling.

Klik hier voor luchtaccesoires en koppelingen

 

2008 disclaimer

WWW.RUSTBUSTER.NL