Rustbuster SALE, met hoge KORTINGEN

Pak die hoge kortingen mee!

0318 – 613 233

Om een luchtleidingsysteem mogelijk te maken, moeten er wat handelingen worden verricht. Iedereen die over een werkplaats beschikt en bovendien ook een compressor heeft, kent het probleem. De compressor zet je het liefst ergens achter in een hoekje. Of wellicht in een soort kast om het geluid van de compressor te dempen. Maar dan zul je één of ander leidingsysteem moeten aanleggen om de lucht bij de werkplek(ken) te krijgen. Dat is mogelijk door stalen of koperen leidingen aan elkaar te koppelen door middel van knelkoppelingen, schroefdraad of soldeerverbindingen. Er is echter een bijzonder simpel systeem van kunststof leidingen. De leidingen en koppelstukken worden gemakkelijk in elkaar geschoven en de verbinding is gemaakt. Zonder solderen of schroeven. Bovendien kunnen ze op elk moment weer los worden gemaakt. Dat laatste is bijzonder handig bij het wijzigen van de installatie of bij verhuizing. Al het materiaal is dan namelijk opnieuw te gebruiken. Hieronder vindt U nadere uitleg over dit systeem.

Luchtleiding aanleggen

Hieronder ziet u het basismateriaal. Een rol kunststofleiding van 25 meter. De buitendiameter van de leiding is 14 mm. U kunt de leiding op elke gewenste lengte afknippen. Voor een bijzonder nette montage legt u de leiding in een ‘elektriciteitspijp’. U gebruikt hiervoor de bekende grijze pijp met een dikte van 3/4 inch (19 mm). Deze pijpen kunt u met zadels aan de wand bevestigen. Één en ander wordt feitelijk op dezelfde wijze gedaan als bij de montage van een grijze PVC elektriciteitsleiding.

Op onderstaande foto’s ziet u een T-stuk. Deze worden gebruikt voor het maken van een aftakking. Montage gebeurt door in elk van de openingen een stuk kunststof leiding te steken. De leiding klemt automatisch en luchtdicht vast. De leiding kan echter ook weer worden los gemaakt door de oranje ring in te drukken en tegelijkertijd de slang er uit te trekken. (Pers)luchtslangen in verschillende maten zijn uiteraard verkrijgbaar bij Rustbuster. Tevens leveren wij spiraalslangen. Uiteraard zijn luchtslang koppelingen onderdeel van ons assortiment en zelfs inclusief bij de spiraalslangen. De luchtslangen zijn netjes op een luchtslanghaspel gevestigd. Zie onze webshop voor het volledige aanbod van luchtleidingen met bijbehorende accessoires.

Als u vragen of opmerkingen heeft, neem dan gerust contact met ons op of wees van harte welkom in onze winkel. In de showroom kunt u, onder het genot van een kopje koffie of thee, rustig rondkijken.

Eén reactie