Rustbuster SALE, met hoge KORTINGEN

Pak die hoge kortingen mee!

0318 – 613 233

Wilt u graag kwalitatief uitstekende lasdraden kopen? Lassen en lasdraden zijn meestal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rustbuster heeft diverse draden in haar assortiment, zodat u bijna altijd vindt wat u zoekt. In dit overzicht kunt u zien welke lasdraden u bij ons kunt kopen en wat u ermee kunt doen:

Gasgevulde (flux-core) lasdraden kopen

Deze lasdraden kunt u kopen wanneer u gasloos gaat lassen. De lasdraad is hol en binnenin voorzien van een speciaal poeder dat de functie van het beschermgas overneemt. Dit soort lasdraad wordt ook wel poederdraad genoemd. In de praktijk spreekt men ook wel over ‘gasgevulde draad’, maar dat is feitelijk een onjuiste benaming (er zit namelijk geen gas in).

Rvs-lasdraad

Dit lasdraad past op de meeste lasapparaten van Cebora en andere merken, behalve de kleinere hobbyapparaten van onder andere Ferm en Kinzo. Rvs kan worden gelast met menggas 85/15, maar voor optimale (professionele) resultaten heeft u 98/2 nodig. Nabewerking van de lassen kan door middel van slijpen en polijsten of beitsen met de speciale beitspasta.

MIG (CO2) lasdraad

Het kopen van deze lasdraden is ideaal voor het lassen aan dun plaatwerk (2 à 3 mm), verzinkt of roestig plaatwerk, meer dan 2 à 3, 6 en 8 à 10 mm dikte. Bij voorkeur raden wij aan om menggas 85/15 te gebruiken. De rollen zijn in variërende maten verkrijgbaar: kleine rollen op 10 cm haspels, universele rollen op 20 cm haspels en grote rollen op 30 cm haspels.

Aluminium lasdraad

Bij het lassen van aluminium dient u 100% Argon te gebruiken. Het lasapparaat moet bij voorkeur ook worden voorzien van een teflon of carbon draadgeleider (in plaats van de stalen spiraal). De rollen lasdraad zijn verkrijgbaar in kleine rollen op een 10 cm haspel en standaard rollen op een 20 cm haspel. Deze lasdraden die u kunt kopen, zijn passend op lasapparaten die werken met spoelen van max 20 en 30 cm.

CuSi-lasdraad

Dit zijn kleine rollen lasdraad op een 10 cm haspel passend op alle lasapparaten die werken met spoelen van 20 cm. Bij het lassen met CuSi lasdraad dient u 100% Argon te gebruiken. CuSi lasdraad is een koperlegering (Cu = koper, Si = silicium), die wordt gebruikt voor het zogenaamde MIG-hardsolderen. Door het lagere smeltpunt van de lasdraad wordt er minder warmte in de plaat gebracht. Tevens wordt een niet roestgevoelig toevoegmateriaal gebruikt. Voor het gebruik van CuSi-lasdraad is een lasapparaat vereist met een programma-instelling voor CuSi-draad.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Heeft u nog vragen over het kopen van lasdraden? Of wilt u meer informatie over de verschillen tussen de diverse lasdraden? Neem dan contact met ons op via 0318 – 613 233, via info@rustbuster.nl of naar onze winkel in Veenendaal. Wij staan u graag te woord, zodat u zeker weet dat u de juiste lasdraden gaat kopen. Wanneer u online een bestelling plaatst, kunt u deze laten thuisbezorgen of in onze winkel in Veenendaal op komen halen. Hier liggen ze, mits op voorraad, na één uur voor u klaar. Als u voor 17.00 uur bestelt, bezorgen wij uw lasdraden de volgende al bij uw thuis.

2 reacties