MasterClass Plaatwerken

Het “roestoreren” van klassieke automobielen vereist veel vaardigheid in het bewerken van metaal. Met name het uit vlakke plaat vormen van (reparatie-) delen voor de carrosserie is een fascinerende bezigheid. Het betreft hier tevens  een vak dat nog slechts door de spreekwoordelijke handwerksman met engelengeduld wordt uitgeoefend.

In deze ‘masterclass’ maakt u kennis met een aantal facetten van dit werk. Het leuke hiervan is dat uiteindelijk zal blijken dat een prachtig resultaat vaak met betrekkelijk eenvoudige middelen wordt bereikt. De belangrijkste component hierin is meestal de factor ‘tijd’ en dat maakt deze bezigheid weer uitermate geschikt voor de hobbyist die niet elk uurtje op een factuurtje hoeft te zetten.
 

Deze MasterClass wordt georganiseerd door Rustbuster in samenwerking met Jeroen Blankers (professioneel restaurateur) en Arnold Davelaar (meester-lasser).

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Plaat aftekenen / snijden / knippen / knabbelen etc

Reparaties aan spatbordranden
Reparaties aan portieren
Reparaties aan chassisbalken
Vormen van plaatwerk / zetten en walsen
Vormen van plaatwerk  / maken van mallen en bollingen

Profielen maken (strekken / rekken)

Uitdeuken – krimpen (vlam / krimpstift)

Het gebruik van de diverse soorten plaatwerkhamers

Felsranden maken

Vertinnen versus plamuren
 
De praktijkopdrachten omvatten onder meer:

Het maken van een reparatiedeel m.b.v. een wals, zetbank etc.

Lassen met het puntlasapparaat
 

Locatie en tijden
De workshops worden gehouden in onze werkplaats te Veenendaal (halverwege Utrecht en Arnhem aan de A12). We beginnen om half tien (gaarne op tijd aanwezig zijn!)De dag eindigt rond 17.00 uur. Alle workshops vinden plaats op een donderdag !

Inschrijven
Klik hier om on-line in te schrijven. Heeft u vragen? Bel dan met 0318-613233. Controleer op het overzicht hieronder of er op de gewenste datum nog plaats is.

Kosten
De kosten van deze workshop bedragen € 160,- per deelnemer. Inbegrepen zijn ook koffie, thee en frisdranken benevens de lunch.

Niveau
Dit is een workshop voor gevorderden.

Veiligheid
U dient op deze dag (oude) niet-brandbare kleding of een overall te dragen. Safety First geldt bij ons altijd. Deelname is voor eigen risico. U dient voor aanvang van de workshop een vrijwaringsverklaring te tekenen. Gebruik altijd de aanwezige beschermingsmiddelen (bv. lashandschoenen, laskappen en veiligheidsbrillen)!

Lunch
Wij zorgen voor koffie, thee en fris in ruime hoeveelheden. De lunch (diverse belegde broodjes etc.) is bij de prijs inbegrepen.

 
  • Speciale dagen:
    Op verzoek kunnen speciale dagen worden georganiseerd voor groepen of (oldtimer-) clubs. Dat kan al bij een beperkt aantal deelnemers. Het programma kan in onderling overleg worden bepaald.
     

  • Voorwaarden:
    Inschrijven verplicht tot het (vooraf) betalen van de deelnamekosten. Bij verhindering kan eventueel in overleg een andere datum worden gekozen. Annuleren tot uiterlijk 15 dagen voor de datum van de workshop, de deelnamekosten worden dan terugbetaald onder aftrek van € 7,50 administratiekosten. Bij een te gering aantal deelnemers kan een workshop worden geannuleerd. De deelnemers kunnen dan een andere datum kiezen. Deelname aan de workshops is voor eigen risico. De deelnemer dient de veiligheidsinstructies stipt op te volgen.

© 2001-2016

www.rustbuster.nl