Rustbuster SALE, met hoge KORTINGEN

Pak die hoge kortingen mee!

0318 – 613 233

Vertinnen met de producten van Rustbuster

Wilt u delen van uw auto of oldtimer vertinnen? Hiervoor heeft Rustbuster alle producten in huis. Lees hieronder meer over de benodigdheden en het stappenplan.

Vertinnen auto of oldtimer

Het vertinnen van staal is met de juiste producten geen ingewikkelde klus. Hierbij leggen wij stap voor stap uit hoe dit bij plaatwerk in zijn werk gaat.

Benodigdheden:

Uitleg vertinnen:

 1. Maak het plaatwerk blank met bijvoorbeeld fijn schuurpapier
 2. Smeer hierna de vertinningspasta op het oppervlakte
 3. Verwarm het oppervlakte met een soldeerbrander, zodat u ziet dat de pasta het plaatwerk vertint
 4. Verwijder teveel van het tin met een doek
 5. Smeertin (staven tin/lood) aanbrengen
 6. Spatel invetten met spatelwax
 7. Smeertin verdelen met de spatel
 8. Vijlen met de carrosserievijl
 9. Grof schuren
 10. Fijn schuren
 11. Resultaat: een onzichtbare lasnaad

Wat is vertinnen?

Deze methode is het verantwoorde alternatief voor het plamuren van plaatwerk met polyesterplamuur en glasvezelmatjes. Deze methode bij plaatwerken is het bewerken van staal met een laagje tin. Roest en binnendringend vocht wordt door de tinlaag tegengegaan.

Verschil vertinnen en plamuren

Als ‘amateur-roestorateur’ is het gebruik met polyesterplamuur en glasvezelmatjes vaak bekend. Waarschijnlijk bent u ooit begonnen de roestgaten in de auto daarmee te dichten. En kwam u na een korte of langere periode tot de ontdekking dat plamuur en glasvezel slechts lapmiddelen zijn.

Vertinnen biedt een betere afwerking van lasnaden en uitdeuk werkzaamheden dan polyesterplamuur. Simpelweg gezegd worden de lasnaden dicht gesoldeerd en wordt ‘smeertin’ als het ware als plamuur gebruikt. Soldeer is een mengsel van lood en tin. Dit vormt een volledig afsluitend en absoluut roestvrij laagje en is dan ook de beste afwerking van lasnaden die u zich kunt bedenken. Tin krimpt namelijk niet (plamuur wel) en kan ook niet barsten of eraf vallen. De techniek is onder meer te zien in de TV-serie ‘A Car Is Reborn welke regelmatig op Discovery Channel te zien is.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op of kom gerust langs in onze winkel. Hopelijk vindt u wat u zoekt en graag tot ziens!

3 reacties