Rustbuster SALE, met hoge KORTINGEN

Pak die hoge kortingen mee!

0318 – 613 233

WD-40 is de merknaam van de wereldwijd bekende waterverdrijvende siliconenspray die in 1953 werd ontwikkeld door Norm Larsen, oprichter van de Rocket Chemical Company in San Diego, Californië. Oorspronkelijk werd WD-40 gebruikt om roest tegen te gaan; later werd WD-40 voor vele andere toepassingen ingezet. Nu gebruikt men WD-40 vooral als smeer-, beschermings-, reinigings- en waterverdrijvend middel. WD-40 wordt ook vaak als kruipolie gebruikt.

De geschiedenis van WD40

Door velen beschouwd als de Nr.1 probleemoplosser, blijft WD-40 multifunctioneel Product één van ’s werelds meest direct herkenbare merken, gebruikt door professionele bedrijven en in huishoudens over de hele wereld.

WD-40 is meer dan 60 jaar geleden uitgevonden door drie medewerkers van de Rocket Chemical Company. Vanuit een klein lab in San Diego, Californië, waren ze op zoek naar het maken van een lijn van antiroest oplosmiddelen en ontvetters voor gebruik in de luchtvaartindustrie

Toonaangevend in het team was chemicus Norm Larsen, hij was op zoek naar een vocht verdrijvende oplossing voor de NASA die de Atlas space rocket zou beschermen tegen roest en corrosie. Larsen en zijn team hebben het 40 keer geprobeerd om de wereldberoemde formule goed te krijgen, dat is hoe het product WD-40 aan zijn naam komt, Water Displacement – 40.

Na een tijdje bleek dat werknemers het product mee naar huis namen waar ze nog veel meer toepassingen ontdekten. Dit leidde tot Larsen die experimenteerde om het WD-40 Multi-Use product in spuitbussen te stoppen, waarbij de allereerste spuitbus in 1958 in winkels verkocht werd.

Binnen twee jaar had het bedrijf zich verdubbeld in omvang, en in 1969 werd de Rocket Chemical Company hernoemd naar hun enige product, WD-40.

In de loop der jaren hebben duizenden gebruikers geschreven naar WD-40, om hun unieke toepassingen voor het product te delen. Een aantal van de meest interessante verhalen omvat buschauffeurs in Azië die WD-40 hebben gebruikt voor het verwijderen van een python die zichzelf onder de bus had vast gekropen. Een andere bijzondere toepassing was van een politieagent die WD-40 gebruikte om een naakte inbreker, die zich had opgesloten in een airconditioning rooster, los te maken.
De formule is een goed bewaard geheim, maar het product blijft vandaag hetzelfde als toen het destijds werd uitgevonden. Elke dag weer ontdekken mensen steeds nieuwe toepassingen voor de beroemde blauwe en gele bus.

Onze merken

Naast de beroemde blauwe en gele bus, biedt WD-40 nu een breed scala aan producten voor specialistisch onderhoud en reiniging voor allerlei hobbyisten, liefhebbers, thuisgebruikers en industriële gebruikers.

Dus, of het verwijderen van krijt op muren is, of het onderhouden van machines, of uw fiets in tip-top conditie houden, WD-40 is nog net zo handig als dat het altijd geweest is. Zo blijft WD-40 de nr.1 probleemoplosser voor elke klus. Een probleem? WD-40 lost het op!!