Omschrijving

Workshops en cursussen in de Rustbuster academy

Rustbuster hecht veel waarde aan goed advies. Daarom bestaat naast de webshop ook de Rustbuster academy. Heel veel tevreden klanten volgden één of meerdere workshops in ons lasexperience centre. Lees hieronder meer over de workshops en de data waarop ze gegeven worden.
Hoewel onze workshops vooral autoliefhebbers samenbrengt zijn ook deelnemers met andere hobby's regelmatig te vinden!  
Volg de links om in te schrijven.

Bekijk het programma

 

Workshops 

Intro-Dag (autoplaat) (MIG/MAG) Lassen 

 

Komt het volgende u bekend voor ?

 

U bent in het bezit van een oude(re) auto of motorfiets waaraan enig roestoratiewerk moet worden verricht. Of rondom huis / bedrijf lonkt een klus waarbij gelast moet worden. Uw handen jeuken om dit zelf te doen. Schuren en slijpen lukt nog wel maar u heeft nog nooit gelast. U mist daarvoor de nodige kennis en ervaring en weet niet goed hoe u dit soort werk moet aanpakken.

De oplossing is onze Intro-dag Lassen Autoplaat !

U maakt op één dag kennis met de elementaire begrippen van het lassen aan autoplaatwerk. Eerst wordt de nodige theorie behandeld en daarna kunt u het geleerde in de praktijk brengen d.m.v. een tweetal opdrachten. Enige affiniteit met techniek is wel wenselijk maar er is voor deze workshop geen specifieke vooropleiding nodig.

Deze succesvolle workshops worden al weer geruime tijd door ons georganiseerd en de belangstelling is onverminderd hoog. Per groep werken we meestal met 6 tot max 8 deelnemers. Honderden enthousiaste roestorateurs gingen u voor. Een aantal daarvan heeft sindsdien indrukwekkende projecten aangepakt. Bent u de volgende?

N.B. De lunch en de koffie/thee/frisdranken zijn bij de deelnameprijs inbegrepen.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

● De techniek van het MIG/MAG lassen
● Het maken van hechtlassen, proplassen en lasrupsjes
● Het voor- en nabewerken van de reparatiedelen
● Roestpreventie en vertinnen ('lead loading')
● Lassen en de APK
● Veiligheid tijdens het lassen
● Lasapparatuur voor de hobby
● Speciaal gereedschap
 
De praktijkopdrachten omvatten onder meer:
● Het maken van een reparatiedeel m.b.v. een wals, zetbank etc.
● Proplassen met het MIG lasapparaat

Locatie en tijden
De workshops worden gehouden in onze werkplaats te Veenendaal (halverwege Utrecht en Arnhem aan de A12). We beginnen om half tien (gaarne op tijd aanwezig zijn!)De dag eindigt rond 15.00- 15:30 uur. De Mig cursus vindt plaats op zaterdag!

Inschrijven
Heeft u vragen? Bel dan met 0318-613233. 
Inschrijven

Kosten
 Bij de prijs €225,00 euro inbegrepen is een werkboek en een paar lashandschoenen (om te gebruiken tijdens de workshop en om daarna mee naar huis te nemen).
Inbegrepen zijn ook koffie, thee en frisdranken benevens de lunch. (genoemde prijs is inclusief btw)

Niveau
Dit is een workshop voor beginners. Wij gaan er van uit dat u geen voorkennis hebt. Het theoretische gedeelte, aan de hand van een door ons samengestelde werkmap, beslaat ongeveer de helft van de tijd.

Veiligheid
U dient op deze dag (oude) niet-brandbare kleding of een overall te dragen. Safety First geldt bij ons altijd. Deelname is voor eigen risico. U dient voor aanvang van de workshop een vrijwaringsverklaring te tekenen. Gebruik altijd de aanwezige beschermingsmiddelen (bv. lashandschoenen, laskappen en veiligheidsbrillen)!

Lunch etc.
Wij zorgen voor koffie, thee en fris in ruime hoeveelheden. De lunch (rijk belegde broodjes etc.) is bij de prijs inbegrepen.

Workshops Masterclass plaatwerken

Het “roestoreren” van klassieke automobielen vereist veel vaardigheid in het bewerken van metaal. Met name het uit vlakke plaat vormen van (reparatie-) delen voor de carrosserie is een fascinerende bezigheid. Het betreft hier tevens  een vak dat nog slechts door de spreekwoordelijke handwerksman met engelengeduld wordt uitgeoefend.

In deze ‘masterclass’ maakt u kennis met een aantal facetten van dit werk. Het leuke hiervan is dat uiteindelijk zal blijken dat een prachtig resultaat vaak met betrekkelijk eenvoudige middelen wordt bereikt. De belangrijkste component hierin is meestal de factor ‘tijd’ en dat maakt deze bezigheid weer uitermate geschikt voor de hobbyist die niet elk uurtje op een factuurtje hoeft te zetten.
 

 

Deze MasterClass wordt georganiseerd door Rustbuster in samenwerking met Jeroen Blankers (professioneel restaurateur).

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:


●    Plaat aftekenen / snijden / knippen / knabbelen etc
●    Reparaties aan spatbordranden
●    Reparaties aan portieren
●    Reparaties aan chassisbalken
●    Vormen van plaatwerk / zetten en walsen
●    Vormen van plaatwerk  / maken van mallen en bollingen
●    Profielen maken (strekken / rekken)
●    Uitdeuken – krimpen (vlam / krimpstift)
●    Het gebruik van de diverse soorten plaatwerkhamers
●    Felsranden maken
●    Vertinnen versus plamuren

De praktijkopdrachten omvatten onder meer:

●  Het maken van een reparatiedeel m.b.v. een wals, zetbank etc.
●  Lassen met het puntlasapparaat

Locatie en tijden
De workshops worden gehouden in onze werkplaats te Veenendaal (halverwege Utrecht en Arnhem aan de A12). We beginnen om half tien (gaarne op tijd aanwezig zijn!)De dag eindigt rond 16:00 - 16.30 uur. 

Voor de plaatwerkcursus zijn wij nog in overleg wanneer deze weer gaan plaatsvinden en op welke dag.

Inschrijven
Heeft u vragen? Bel dan met 0318-613233. 
Inschrijven

Niveau
Dit is een workshop voor gevorderden.

Veiligheid
U dient op deze dag (oude) niet-brandbare kleding of een overall te dragen. Safety First geldt bij ons altijd. Deelname is voor eigen risico. U dient voor aanvang van de workshop een vrijwaringsverklaring te tekenen. Gebruik altijd de aanwezige beschermingsmiddelen (bv. lashandschoenen, laskappen en veiligheidsbrillen)!

Lunch/Kosten
Wij zorgen voor koffie, thee en fris in ruime hoeveelheden. De lunch (diverse belegde broodjes etc.) is bij de prijs inbegrepen. 

Workshop TIG lassen

 

TIG lassen wordt de meester van alle lasprocessen genoemd. Het is zeer veelzijdig. Staal, RVS, Koper, Aluminium, Koper en vele legeringen zijn met dit proces te lassen. Het lasproces is echter zeer veeleisend voor de lasser. Zowel de theorie (machine instellen, voorbewerking van het werkstukmateriaal) als de praktijk (handvaardigheid van de lasser) verdienen extra veel aandacht. U kunt bij Rustbuster de grondbeginselen van het TIG proces leren tijdens de Workshop TIG lassen.

 

De inhoud van de TIG workshop

  • Theorie: 9:30 t/m 11:00 uur basiskennis TIG lassen Tips & Tricks en TIG lasapparatuur instellen.
  • Praktijk: 11:00 t/m 12:15  1e deel lassen van staal en RVS (van 0,8 mm tot maximaal 4 mm) 
  • Lunch 12:15 13:00 uur
  • Praktijk 13:00 t/m 15:00-15:30 uur 2e deel lassen van staal en RVS (van 0,8 mm tot maximaal 4 mm) 
  • Werkmap, TIG handschoenen, werkstukmateriaal en lunch zijn inbegrepen.

Locatie en tijden
De workshops worden gehouden in onze werkplaats te Veenendaal (halverwege Utrecht en Arnhem aan de A12).
We beginnen om 
half tien (gaarne op tijd aanwezig zijn!)De dag eindigt rond 15:00 - 15:30 uur.
De workshop Tig lassen vindt plaats op een zaterdag !  

 

Inschrijven
Heeft u vragen? Bel dan met 0318-613233. 
Inschrijven

Kosten
Bij de prijs €255,00 euro inbegrepen is een werkboek en paar TIG lashandschoenen (om te gebruiken tijdens de workshop en om daarna mee naar huis te nemen). Inbegrepen zijn ook koffie, thee en frisdranken bij de lunch. (genoemde prijs is inclusief btw) 

Niveau
Dit is een workshop voor beginnende TIG-lassers. Wij gaan er van uit dat u enige kennis van lasprocessen in het algemeen heeft (bv enige ervaring met MIG, MMA en/of autogeen lassen). Het theoretische gedeelte, aan de hand van een door ons samengestelde werkmap, beslaat ongeveer de helft van de tijd.

Veiligheid
U dient op deze dag (oude) niet-brandbare kleding of een overall te dragen. Safety First geldt bij ons altijd. Deelname is voor eigen risico. U dient voor aanvang van de workshop een vrijwaringverklaring te tekenen. Gebruik altijd de aanwezige beschermingsmiddelen (bv. lashandschoenen, laskappen en veiligheidsbrillen)!

Lunch
Wij zorgen voor koffie, thee en fris in ruime hoeveelheden. De lunch (belegde broodjes etc.) is bij de prijs inbegrepen.