Rustbuster SALE, met hoge KORTINGEN

Pak die hoge kortingen mee!

0318 – 613 233

Wanneer u op zoek bent naar een roestwerende en beschermende coating, dan is RX5 anti-roest het ideale product. Dit is een transparant product dat zich meteen onder de roest aan het metaal hecht, waardoor de roest geïsoleerd wordt. Bij Rustbuster in Veenendaal kunt u eenvoudig en snel RX5 online bestellen. Indien u voor 17.00 uur bestelt, krijgt u uw product de volgende dag al thuisbezorgd.

RX5 anti-roest en andere varianten van Caprotech bestellen

Caprotech is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het behandelen van roest. In ons assortiment vindt u verschillende producten die u helpen bij het verwijderen van roest. Hierbij kunt u denken aan:

Hoe gebruikt u de verschillende producten?

Het verbruik van Caprotech RX5 anti-roest is ongeveer 1 liter per 8 à 10 vierkante meter. Voor het beste resultaat dient men RX5 in twee lagen aan te brengen. Indien het staal geschuurd of geslepen is, dient u RX5 pas na minimaal 24 uur aan te brengen. Er moet zich namelijk eerst een oxidehuid vormen. Deze is nodig om RX5 optimaal te laten werken. Maak je gebruik van een staalborstel dan kan je direct daarna de RX5 opbrengen. Door de staalborstel open je gelijk de opperlaag en kan de RX5 gelijk aangebracht worden.

Het verbruik van Caprotech RX10 ligt eveneens op 1 liter per 8 à 10 vierkante meter. Om een perfect resultaat te bereiken dient men RX10 ook in twee lagen op te brengen. Bij het aanbrengen van de eerste laag kunt u de RX10 verdunnen met RX5 (max 20% RX5 toevoegen). De tweede laag wordt aangebracht met RX10 waar circa 10% RX5 aan is toegevoegd. (dus 1 deel RX5 op 9 à 10 delen RX10). De standaard RX10 geeft een diepzwarte afwerking in hoogglans. Zelfs als het met de kwast wordt opgebracht verkrijgt u hiermee een ‘fabrieksnieuw’ resultaat.

Zorg altijd voor de juiste afwerking

U kunt RX5 overschilderen, maar dit kunt u alleen doen met synthetische producten. Het beste is echter om RX5 af te werken met RX10. Standaard hebben wij RX10 in de kleur zwart op voorraad. Het is ook mogelijk om tegen een geringe meerprijs RX10 in elke gewenste RAL-kleur te leveren. In holle ruimtes dient men eerst RX5 aan te brengen en deze na droging af te werken met Caprotech RX7. Dat dient men met een speciale drukspuit met dunne spuitlans te doen. RX5 en RX7 worden echter ook in handige spuitbussen geleverd. Met de apart leverbare holle ruimte slang is het mogelijk de RX5 en RX7 via kleine gaatjes (ca 4 mm) in kokerbalken etc. aan te brengen.

Let op!

Voor de RX producten is het belangrijk, als u het product gaat verwerken op lucht met een compressor, dan MOET er een vochtafscheider aan de compressor verbonden zijn om te voorkomen dat er vocht bij het product dient om problemen in de werking te voorkomen.

Caprotech RX producten moeten boven de 15 graden Celsius worden gebruikt. Bij te lage temperaturen (< 15 graden) droogt de coating zeer langzaam tot helemaal niet (dit geldt voor vrijwel alle verfproducten.)

Bewaar alle producten op een droge en behagelijke temperatuur (boven de 10 graden) en luchtdicht! Onze tip! Draai af en toe de blikken even om, zodat u de vorming van een harde laag kunt proberen te voorkomen. Ook wordt vak de RX10 gemengd 50/50 met RX5. Dan heeft u altijd een makkelijke vloeibare massa die u later goed kunt gebruiken voor eventueel het bijwerken van plekken. Deze tip en houdbaarheid kunnen wij echter niet garanderen.

LET OP! ALLE RX PRODUCTEN KUNNEN NIET IN COMBINATIE MET DE 3M KIT GEBRUIKT WORDEN. Dit komt doordat een aantal stoffen die worden gebruikt in de 3M kit niet in combinatie kunnen met het product RX die gemaakt is op lijnzaadolie basis.

Na het aanbrengen van de RX producten kunt u alleen een 1K primer aanbrengen, GEEN 2K primer. (Hierdoor wordt de verflaag zwakker en heeft het niet de juiste werking) Deze RX producten zijn op synthetische stoffen, hierbij moet u dus ook synthetische lak gebruiken!!!

RX5 anti-roest

RX5 anti-roest is een speciaal ontwikkeld product ter voorbehandeling van reeds door roest aangetaste oppervlakken. Wij hebben een aantal kenmerken voor u op een rij gezet:

RX7 anti-roest

RX7 is een speciaal ontwikkelt product voor roestbestrijding in holle ruimtes (bv kokerbalken).

RX10 anti-roest

RX10 is een coating welke speciaal ontwikkeld is ter bescherming van de binnen- en onderzijde van bijvoorbeeld auto’s. Bestand tegen zouten en lichte zuren. De kenmerken van dit product zijn:

Kitten met RX-producten

Het werken met de producten van Caprotech, zoals de RX5, RX7 en RX10 anti-roest vergt enige aandacht om het best mogelijke resultaat te behalen. Let op onderstaande punten:

Het is mogelijk om een strijkkit, polymeerkit 1K te gebruiken in combinatie met de RX-producten alleen vergt dit wel de nodige aandacht/ discipline en geduld. We raden dan ook altijd aan om eerst een proefstukje op te zetten met de strijk/polymeerkit die u heeft.

Kom naar onze winkel of neem contact met ons op

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen over de producten van Caprotech, zoals de RX5 anti-roest? Aarzel dan niet en neem telefonisch contact met ons op via 0318 – 613 233 of stuur een e-mail naar info@rustbuster.nl. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel in Veenendaal voor persoonlijke advies en deskundige hulp.

Bekijk ook

Anti-Roest

Caprotech assortiment

2 reacties