Rustbuster SALE, met hoge KORTINGEN

Pak die hoge kortingen mee!

0318 – 613 233

TIG-lassen met Rustbuster

Bij Rustbuster in Veenendaal kun u altijd een TIG-lasapparaat kopen die voldoet aan uw wensen en past bij uw werkzaamheden. Denkt u hierbij aan een wisselstroom of gelijkstroom TIG-lasapparaat AC/DC of een apparaat voorzien van HF. Er bestaan verschillende processen voor het TIG-lassen en deze processen zullen hieronder weergegeven worden. Wilt u meer weten over het TIG-lassen? Lees dan het TIG-instructieboek: ”Stap voor Stap TIG lassen”. Dit boek kunt u uiteraard ook bij Rustbuster kopen, net als een wisselstroom of gelijkstroom TIG-lasapparaat AC/DC of met een ontsteking van HF.

Een TIG-lasapparaat met een ontsteking van HF kopen

Om TIG (Tungsten Inert Gaswelding) te kunnen lassen, dient eerst de vlamboog ontstoken te worden. Dat kan door met het Wolfraam het werkstuk aan te raken. Een eenvoudigere manier is door middel van een TIG-lasapparaat met HF (High Frequency) ontsteking. Het lasapparaat genereert een soort bliksem waardoor de vlamboog ontstoken wordt. Dit verwijdert de kans op vervuiling van het Wolfraam bij het starten van de las.

Download de video over TIG HF ontsteking hier.

TIG-staal gelijkstroom (DC)

Bij kunt u ook terecht voor een TIG-lasapparaat AC/DC. U kunt het TIG-lassen van staal doen met de Cebora-lasapparaten 1540/DC HF. U hoort aan het begin een klik, dat is de Hoogfrequente (HF) ontsteking van het TIG-lasapparaat die het mogelijk maakt de vlamboog te starten zonder het werkstuk aan te strijken. Dit bespaart u een grote hoeveelheid Wolfraam elektrodes. Aan het einde van de las ziet u dat de vlamboog langzaam afgebouwd wordt (door middel van de down-slope functie op het lasapparaat), dit voorkomt kraters aan het einde van de las. Lassen van staal en rvs vereist een gelijkstroom TIG-lasapparaat (DC = Direct Current).

Download de video over TIG staal gelijkstroom hier

Aluminium wisselstroom (AC)

Het TIG-lasproces is ook geschikt om aluminium te lassen. Hiervoor dient u echter wel een wisselstroom TIG-lasapparaat te kopen. De wisselstroom (AC = Alternating Current) doorbreekt de oxidelaag die ontstaat bij het lassen van aluminium.

Download hier de video over het  aluminium wisselstroom proces.

Plaats uw bestelling of informeer naar de mogelijkheden

Wilt u voordat u een TIG-lasapparaat gaat kopen meer weten over AC/DC of de ontsteking van HF? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice door te bellen naar 0318 – 613 233 of stuur een e-mail naar info@rustbuster.nl. In onze winkel in Veenendaal kunt u ieder een TIG-lasapparaat (AC/DC of met HF) die u kunt kopen rustig bekijken en uitproberen. Daarnaast vindt u hier ook het nodige TIG-toevoegmateriaal.

4 reacties