Omschrijving

Wassen en poetsen met de producten van Rustbuster

Bij wassen en poetsen komt nogal wat kijken. We zien regelmatig bijzondere, klassieke of excentrieke auto's voor de Rustbuster winkel staan. De eigenaren van deze auto's zijn met recht trots op hun bezit, of dit nou een 2CV (eend), kever, mini of Jaguar E-type is, dat maakt niet uit. Na vele jaren restaureren (gedeeltelijk of body-off) heeft de auto een plekje in het hart van de eigenaar gekregen. Zo'n auto heeft recht op het beste onderhoud. Het technische onderhoud kunt u zelf doen (met hulp van technische documentatie, forums op internet en niet te vergeten de betreffende auto- en oldtimerclubs) of laten doen door de specialist. Gelukkig zijn er in Nederland nog voldoende gespecialiseerde bedrijven die de klassieker een warm hart toedragen.

Het verzorgen van het interieur en het lak/exterieur van de klassieker wordt meestal door de eigenaar zelf gedaan. De vraag die wij vaak krijgen is: welke producten kan ik hiervoor het beste gebruiken? Dat hang af van wat voor een auto u heeft. Bezit u een klassieker dan heeft Commandant een uitstekend assortiment aan producten. De moderne auto kan het beste verzorgd worden met de producten van Valma en Turtle Wax. Rustbuster heeft voor u met grote zorg pakketten samengesteld waarmee u uw geliefde bezit in topconditie houdt. In de praktijk en uit onze eigen ervaring is gebleken dat een auto die goed verzorgd wordt minder snel roest! Zo ziet uw auto er niet alleen tip top uit, maar gaat deze ook nog eens langer mee. Wassen en poetsen is dus van essentieel belang.

Rustbuster heeft verschillende kwaliteitsproducten in huis voor het onderhouden en reinigen van uw carroserie.

Autoglym: Dit zijn Britse onderhoudsproducten voor zowel de professionele als de particuliere gebruiker. Deze producten worden overal ter wereld erg gewaardeerd. Ze staan bekend om hun uitzonderlijke werking en betrouwbare kwaliteit. De producten van Autoglym worden ontwikkeld volgens internationale kwaliteits- en milieunormen en verkregen een internationale reputatie als maatstaf voor producten van andere merken. Topmerken kiezen voor Autoglym Niet voor niets kiezen Jaguar, Aston Martin en het Honda Formule 1 team voor de Autoglym producten! Wassen en poetsen gebeurt dus ook zeker bij topmerken!

Commandant: Uw klassieke auto verdient de beste zorg. Dat geldt dus ook voor de lak die er na verloop van tijd doffer uitziet. Indien u de lak van uw klassieke auto wilt renoveren kunt u dat het beste doen met de producten van Commandant. Commandant is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat is opgericht in de jaren '30. Commandant is in handen van Valma in Veenendaal, marktleider van autoverzorgingsproducten in Nederland.
Bij consumenten én Professionals is Commandant al jaren een begrip als het gaat om het verwijderen van krasjes, doffe aanslag en andere lakbeschadigingen. Vooral bekend vanwege de groene Commandant 4, maar ook de andere Commandant producten staan zeer goed aangeschreven. Commandant 3, 4 en 5 zijn siliconenvrij.
Commandant wordt aanbevolen door top fabrikanten van professionele lakken zoals Sikkens en Akzo. Rustbuster heeft voor u een aantal producten geselecteerd waarmee de klassieker van dak tot dorpel verzorgd kan worden.

Turtle Wax: Iedereen kent Turtle Wax.  Daar hoeven we niets meer aan toe te voegen. Kies voor de harde of vloeibare was met of zonder PTFE.  Poets krasjes weg met de Scratch Remover en maak het chroom weer als nieuw met Chrome Cleaner.

Vikan: Vikan produceert een groot assortiment autowasborstels. De meest gevraagde modellen vindt u uiteraard in deze webshop.

Valma: Valma reinigingsproducten worden met name gebruikt voor het standaard onderhoud van uw auto. N.B. Valma is tegenwoordig onderdeel van het Turtle Wax concern dat daarmee nu meerdere productlijnen voert.

Wat is de beste methode voor wassen en poetsen?

Was de auto grondig met een spons en autoshampoo. Reinig de velgen met Wheelclean. Gebruik Commandant 3 (polijstpasta) om de zeer doffe lak mee te behandelen. Daarna goed uitpoetsen met een poetsdoek. Gebruik Commandant 4 (cleaner) om de iets minder doffe lak mee te behandelen. Wederom goed uitpoetsen. Commandant 5 (milde polish) is bedoeld voor de licht verweerde lak. Hiervoor geldt ook: aanbrengen en daarna goed uitpoetsen. Commandant 7 (cream wax) is zeer geschikt als onderhoudswas voor herstelde lak. Commandant 3,4 en 5 zijn uitstekend geschikt om doffe lak weer tot leven te brengen, Commandant 7 is zeer geschikt om regelmatig te gebruiken. Commandant 7 bevat carnaubawas, bijenwas en siliconen, waardoor een langdurige glans en bescherming gegarandeerd wordt. Spuit tenslotte alle portierrubbers in met Rubber Spray. Deze maakt oude droge rubbers weer flexibel.

10 tips voor wassen en poetsen

  • 1.      Spuit de auto eerst af met water (of gooi er een paar emmers water overheen) zodat zandkorrels en loszittend vuil wegspoelen. Gaat u namelijk direct met de spons op de auto aan de slag dan krassen die zandkorrels in de lak
  • 2.    Was en poets de auto niet in volle zon, dan droogt de auto te snel en is de wax moeilijk uit te poetsen
  • 3.    Was de auto met lauw water, dan laat het vuil zich eenvoudig verwijderen. Met heet water droogt de auto te snel waardoor strepen ontstaan
  • 4.    Werk van boven naar beneden. Begin bij het dak en eindig met de dorpels
  • 5.    Zet telkens kleine oppervlaktes in de wax, dan is de wax eenvoudiger uit te poetsen
  • 6.    Verwijder vogelpoep direct van de lak met een natte doek. Vogelpoep bevat agressieve stoffen (zuren) die de lak aantasten
  • 7.    Vergeet de wielkasten niet, hier blijven vaak zand en pekelresten achter. Door de wielkasten regelmatig schoon te houden voorkomt u zogenaamde "roestbroei". Roestbroei is het ontstaan van roest op plekken waar zand/zout zich ophopen en onder invloed van regenwater niet snel opdroogt.
  • 8.    Reinig de velgen met Wheel Clean. Hiermee kunt u eenvoudig remstof verwijderen zonder veel te hoeven poetsen
  • 9.    Maak de ramen schoon met een opgefrommelde krant. Door het grafiet in de krant krijgt u een streepvrij eindresultaat
  • 10.    Poets RVS met chroom poets. Behandel Aluminium niet met polijstmiddel (zoals Commandant 3,4 of 5) maar met een was (zoals Commandant 7)

Voor vragen of advies over het wassen en poetsen, neem contact met ons op of kom gerust langs in onze showroom. Hopelijk vindt u wat u vindt en graag tot ziens!

Wassen en poetsen  Wassen en poetsen  Wassen en poetsen   Wassen en poetsen